ONEC

Om en Nabij de Eeuw Clubs

Wat is ONEC?

ONEC is een organisatie van voetbalveteranenteams van ruim twintig Nederlandse verenigingen, waaronder een aantal zeer gerenommeerde oude clubs. Op een enkele uitzondering na zijn al deze clubs om en nabij 1900 opgericht. Met grote regelmaat organiseert ONEC een landelijk veteranentoernooi, dat zeer druk bezocht wordt. De klassieke veteranenteams van zo’n veertien ONEC-clubs in het westen en midden van het land spelen wekelijks in een onderlinge competitie.

ONEC is bereikbaar via: onecveteranen@gmail.com

Toernooien

De ONEC-toernooien worden sinds 2014 jaarlijks gespeeld en zijn tot en met 2018 financieel mede mogelijk gemaakt door de toenmalige sponsor BDO. 

De ONEC-toernooien worden sinds 2014 jaarlijks gespeeld en zijn tot en met 2018 financieel mede mogelijk gemaakt door de toenmalige sponsor BDO. 

Het meest recente ONEC toernooi werd gehouden bij ZAC, in Zwolle (1 juli 2023).

De verenigingen die de komende jaren de toernooien gaan organiseren zijn:
Victoria (2024)
V.O.C. (2025)
Kon. UD (2026)
LSC1890 (2027)

Bekijk ook eens...

Voor een artikel in het AD van 27 juli 2019 over ONEC, klik hier of hier. Voor een artikel dat op 25 augustus 2007 verscheen – ook in het AD – over de onderlinge veteranencompetitie in west- en midden-Nederland, klik hier.

Op 17 september 2022 vond in Wageningen de uitreiking plaats van de Holdert-beker (de beker die nu KNVB-beker heet). Waarom dat gevierd werd met een wedstijd tussen de ONEC-veteranen van Concordia en Rap Black Devils, is te zien via deze link. Hoe de – met de modernste technieken gereconstrueerde  – beker eruit ziet, is te zien via deze link. Wat de hoogtepunten van de wedstrijd waren, is hier te zien. 

Op 27 september 2022 werd op verzoek van de Master-opleiding Sportbeleid en Sportmanagement van de Universiteit Utrecht een presentatie over ONEC verzorgd. De titel van de presentatie was ‘ONEC: Eigentijds verband van traditionele voetbalverenigingen’. Een pdf van de PowerPoint-dia’s is hier te vinden.

Nieuws

Op 22 juni 2024 organiseert Victoria in Loosdrecht het volgende ONEC-toernooi. Zie 'ONEC-toernooikrant 2024' in het menu bovenaan de pagina.

Scroll naar boven